Gå till innehåll

Bloggelibloggblogg

Kazuo Ishiguro föddes i Nagasaki, Japan och flyttade till England 1960. Ishiguro studerade engelska och filosofi och avlade kandidatexamen vid University of Kent 1978 och master vid University of East Anglia 1980. Han blev brittisk medborgare 1982. Han bor idag i London. [ur Wikipedia]
Motivering: "Som i romaner med en stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen."

En studie i blod Bokomslag En studie i blod
Bonnie MacBird
Deckare, Spänning
Harper Collins Nordic
2016-12-15
Pocket
303

London, en snöig decemberdag år 1888. Doktor Watson nås av ett brådskande meddelande: hans gode vän och kompanjon, den världsberömde detektiven Sherlock Holmes, har fallit tillbaka i sitt kokainberoende. Det ser mörkt ut för Holmes och inget kan få honom på bättre tankar tills han en dag får ett mystiskt brev från Paris. Det är den franska kabaréstjärna mademoiselle La Victoire som förtvivlat vädjar om hjälp. Hennes son är försvunnen. Tillsammans med Watson skyndar sig detektiven till Paris. Där upptäcker han att pojkens försvinnande bara är toppen av ett isberg. Under ytan döljer sig en väv av intrikata mord och brutala lögner. Nu måste Watson och Holmes hitta pojken och samtidigt sätta stopp för den bestialiske mördaren. Frågan är bara: Kommer de hinna i tid, innan fler offer skördas? Och kommer mademoiselle La Victoire få se sin son igen?

Bonnie MacBird är född och uppvuxen i San Fransisco, men bor numera i Los Angeles. Hon har studerat musik och film vid Stanford University och har en lång karriär i Hollywood bakom sig, som bland annat manusförfattare och regissör. När Bonnie MacBride var tio år gammal förälskade hon sig i historierna om Sherlock Holmes, en kärlek som fortfarande består. Idag undervisar hon i kreativt skrivande och håller ofta föredrag om den legendariske detektiven.

Bokrecension:
"Sherlock Holmes i god stil"
Bonnie MacBird har, tycker jag, lyckats att skriva om mästerdetektiven Sherlock Holmes och hans följeslagare Dr.Watson på ett bra och igenkännande sätt. En spännande historia men jag tycker det kan vara svårt att hänga med ibland, en hel del namn och platser att hålla reda på. Holmes söker förlorat barn, söker antikviteter samt söker en mördare. Detta går hand i hand och vävs samman på de sista sidorna. Spännande och igenkännande anda. Betyg 4/5.
Thomas / Vängåvans Bok & Papper / Sundsvall

Till och med den 1 oktober har du som medlem i Akademibokhandelns vänner 20% rabatt på alla böcker*.

* Gäller på ordinarie priser för medlemmar i Akademibokhandelns Vänner 28/9-1/10, 2017. Gäller ej anteckningsböcker, beställningsvaror, studentprissatta böcker och Låna & Läs. Kan ej kombineras med vänpriser eller andra erbjudanden.

Älskade älgar! Fakta, myter och grytor Bokomslag Älskade älgar! Fakta, myter och grytor
Blomquist, Torsten
Kokböcker
Mittmedia
2017
318

I skogen är älgen kung. Men älgen dyker också upp på andra - ibland högst oväntade - platser och scener: i trädgårdar, trafik, teater, sång och musik, jakt, mat, konsthantverk, reklam, i kungliga salonger och som allsköns souvenirer. En del riktigt fula, andra naturliga och användbara.

Älskade älgar! är en kärleksförklaring till älgen, vårt största djur, som förbryllar, förvånar, fascinerar, irriterar, kanske skrämmer några, lockar andra till skratt.

Bland hundratals fakta och tokerier får också en del myter om älgen sin förklaring, till exempel den återkommande frågan om det finns fylleälgar.

Älskade älgar! är rikt illustrerad med unika bilder av landets bästa älgfotografer.

Boken innehåller dessutom en 50-sidig kokbok med massor av läckra älgrecept.