En studie i blod, Bonnie MacBird

En studie i blod Bokomslag En studie i blod
Bonnie MacBird
Deckare, Spänning
Harper Collins Nordic
2016-12-15
Pocket
303

London, en snöig decemberdag år 1888. Doktor Watson nås av ett brådskande meddelande: hans gode vän och kompanjon, den världsberömde detektiven Sherlock Holmes, har fallit tillbaka i sitt kokainberoende. Det ser mörkt ut för Holmes och inget kan få honom på bättre tankar tills han en dag får ett mystiskt brev från Paris. Det är den franska kabaréstjärna mademoiselle La Victoire som förtvivlat vädjar om hjälp. Hennes son är försvunnen. Tillsammans med Watson skyndar sig detektiven till Paris. Där upptäcker han att pojkens försvinnande bara är toppen av ett isberg. Under ytan döljer sig en väv av intrikata mord och brutala lögner. Nu måste Watson och Holmes hitta pojken och samtidigt sätta stopp för den bestialiske mördaren. Frågan är bara: Kommer de hinna i tid, innan fler offer skördas? Och kommer mademoiselle La Victoire få se sin son igen?

Bonnie MacBird är född och uppvuxen i San Fransisco, men bor numera i Los Angeles. Hon har studerat musik och film vid Stanford University och har en lång karriär i Hollywood bakom sig, som bland annat manusförfattare och regissör. När Bonnie MacBride var tio år gammal förälskade hon sig i historierna om Sherlock Holmes, en kärlek som fortfarande består. Idag undervisar hon i kreativt skrivande och håller ofta föredrag om den legendariske detektiven.

Bokrecension:
"Sherlock Holmes i god stil"
Bonnie MacBird har, tycker jag, lyckats att skriva om mästerdetektiven Sherlock Holmes och hans följeslagare Dr.Watson på ett bra och igenkännande sätt. En spännande historia men jag tycker det kan vara svårt att hänga med ibland, en hel del namn och platser att hålla reda på. Holmes söker förlorat barn, söker antikviteter samt söker en mördare. Detta går hand i hand och vävs samman på de sista sidorna. Spännande och igenkännande anda. Betyg 4/5.
Thomas / Vängåvans Bok & Papper / Sundsvall

Author: Thomas Westman

Ägare av denna site

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + fyra =